top of page

Over ons

Blue Bird Collective bestaat uit 5 muzikanten die elkaar hebben ontmoet tijdens hun jazzopleiding aan de Djam in Amsterdam. 

Roos Dros

Zangeres van Blue Bird Collective is een creatieveling pur sang. Ze heeft aan de theaterschool in Utrecht gestudeerd en altijd veel gedanst. Vanaf haar 14e was zij helemaal weg van Ella Fitzgerald, Billie Holiday en de muziek uit de serie The Singing Detective. De liefde voor jazz en muziek bleef ook tijdens de theaterschool aanwezig en zij besloot om na haar afstuderen een jazz zangopleiding te doen bij Djam in Amsterdam. Roos is ook actief in andere muziekgezelschappen en theatergroepen. Deze van origine Texelse is dus echt een performer. 

RoosDros2.jfif
SachaKoppert_edited.jpg
Sacha Koppert

Fluitist van Blue Bird Collective begon op haar 10e met fluitspelen, eerst klassiek en later jazz. Een mooie sound staat bij haar voorop, gecombineerd met de virtuositeit die het instrument biedt. Naast gewone fluit, speelt zij graag op de altfluit en haar speciale basfluit (gemaakt van PVC-pijp). Dit vanwege haar liefde voor de warme, en hier en daar wat hese klank van deze instrumenten. Sacha heeft in verschillende formaties gespeeld, van big band tot kleinere ensembles. Naast fluitspelen componeert en arrangeert Sacha graag eigen nummers. 

Jacques piano.jpg
Jacques van Leeuwen

Pianist van Blue Bird Collective heeft tot zijn 19e jaar een klassieke opleiding piano genoten en specialiseerde zich in Nederlandse moderne klassiek muziek en was daarnaast actief als pianist in hotels en restaurants. Jacques heeft zich in de laatste jaren verder gespecialiseerd in jazz en speelt in diverse muziekformaties van klein tot groot, van fusion tot bigband en jazzcombo's. Hij heeft het advies van zijn eerste jazzpianoleraar John Reyna ter harte genomen - zoveel mogelijk samenspelen met andere musici, dan leer je het snelst. Zijn grote pianohelden zijn Keith Jarrett, Karel Boehlee en Kenny Barron. 

DerekvanBeelen.jpg
Derek van Beelen

Drummer van Blue Bird Collective is een gepassioneerde jazz(fusion) drummer en multi-instrumentalist uit Amsterdam. Als werkende muzikant wordt hij geprezen om zijn flexibele muzikale benadering en ideeën, die zijn voortgekomen uit zijn enorme muzikale ervaringen. Derek speelde in zijn muzikale verleden in een breed scala aan acts, variërend van metal tot bigbandmuziek.

Bas Horchner_edited.jpg
Bas Hörchner

Bassist van Blue Bird Collective is een bevlogen musicus uit Flevoland. Begon op zevenjarige leeftijd met klassieke vioollessen. Op zijn veertiende is hij overgestapt naar de contrabas.  Vanaf zijn 17e speelt hij contrabas in diverse jazz/ pop bandjes.

Naast het contrabassen schrijft hij ook jazz liedjes en in 2017 schreef hij de muziek voor een lokale kindermusical. Bas volgde baslessen bij onder andere Marco van Os en Sven Schuster en combo workshops bij Hans Mantel, Marius Beets, Joris Teepe en Omar Rodriguez Calvo. 

Gordon Rossbach

“Dear all, this was a great evening and a very good concert. Thank you very much ! (I had the chance of a short talk to Bas and to Roos after the concert.) Yours Gordon."
bottom of page